Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Lähihoitaja

Hei.

 

Minulle myönnettiin kirjallisena 4 kuukauden virkavapaa.

Tämän jälkeen kolleegani irtisanoutui jolloin esimieheni ilmoitti että mahdollisesti virkavapaani joudutaan perumaan.

Mitkä ovat viralliset syyt joilla jo myönnetyn virkavapaan voi oikeasti perua?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 11 kuukautta sitten
Heidi
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Viranhaltijalain mukaan työnantaja voi yksipuolisesti peruuttaa viranhaltijalle myönnetyn virkavapaan, jos viranhaltija käyttää virkavapaata muuhun tarkoitukseen kuin se on myönnetty. Työsuhteisia koskevasta työsopimuslaista ei vastaavaa pykälää löydy, mutta em. väärinkäytös voi pahimmillaan johtaa työntekijän irtisanomiseen. Elikkä, jos työnantaja haluaa perua työntekijälle myönnetyn työvapaan tai viranhaltijalle myönnetyn virkavapaan muusta kuin em. syystä, niin siihen tarvitaan työntekijän/viranhaltijan suostumus.

Eri juttu on se, että kun työntekijä hakee harkinnanvaraista virkavapaata tai työvapaata, niin työnantaja voi joko hyväksyä tai hylätä hakemuksen, mutta ei voi muuttaa haettua aikaa, vaan ainoastaan kertoa, miten hakemusta voisi muuttaa, jotta se vapaa myönnettäisiin kunnan myöntämisperusteiden mukaan.

Esmieheltä kannattaisi ehkä kysyä, minkä pykälän perusteella hän aikoo myönnetyn vapaan perua.

Valejuristi
Vastattu