Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Miten määritellään ala, jota KVTES ei määrittele ollenkaan?

Hei!
Olen neuvottelmassa työnantajani kanssa työkokemuslisistä. Kyse on sosiaaliohjaajan työstä. Olen toiminut seurakuntatyössä 20v., ja nyt työnantajani ei tiedä, miten tulkita vanhaa työkokemusta. Kirkon alaa ei ole määritelty mitenkään KVTESissä, mutta itse työtä tehneenä näen, että seurakuntatyö on lähinnä sosiaalialaa (kaikista muista aloista), ja siitä on oleellisesta hyötyä työtehtävän hoitamisessa. Minun pitäisi nyt kuitenkin itse perustella, mitä alaa seurakuntatyö on, ja miksi siitä on oleellista hyötyä työtehtävän hoitamisessa; toivoisin tähän jotain ennakkotapauksia tai tulkintoja muilta työnantajilta. 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 10 kuukautta sitten
Noora Hultin
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Vastaan kopioimalla KVTES-palkkausjärjestelmäopasta Toimiva palkkaus on kaikkien etu sivu 55 Työkokemuslisään oikeuttavan palvelusajan laskentaperiaatteita

• Uuden työntekijän muun työnantajan palvelus aika hyväksytään työkokemuslisään oikeuttavaksi ajaksi, mikäli muun työnantajan palveluksesta on olennaista hyötyä uuden työnantajan tehtävissä.

• Olennaisella hyödyllä tarkoitetaan tässä muun työnantajan palveluksessa saavutettua työkokemusta ja kertynyttä ammattitaitoa ja osaamista. Huomiota kiinnitetään erityisesti siihen, onko aiemmissa tehtävissä saavutettu sellaista ammattitaitoa ja/tai työkokemusta, josta on olennaista hyötyä nykyisissä tehtävissä. Ratkaisu tehdään tapauskohtaisesti vertaamalla työntekijän aiempia ja nykyisiä tehtäviä toisiinsa kokonaisvaltaisesti.

• Sopimusmääräyksen mukaan samasta ammattialasta katsotaan aina olevan olennaista hyötyä. Ammattialalla tarkoitetaan tehtäväkenttää ja/tai toimintapiiriä, jonka tietty ammatti tai ammatit kattavat. Tehtävänimike ei välttämättä kerro, onko kyseessä sama ammattiala. Usein joudutaan tarkastelemaan myös tehtäväsisältöjä asian selvittämiseksi.

Muun työnantajankaan osalta ei edellytetä päätoimisuutta. Olennaista hyötyä harkittaessa työajalla ja palvelussuhteen kestolla voi olla merkitystä.

https://www.kt.fi/julkaisut-ja-oppaat/2013/toimiva-palkkaus-kaikkien-etu

Ammattiala on  esim.sosiaaliala,Tarvitset seurakuntatyöstä työtodistuksen, josta käy ilmi minkälaisia tehtäviä olet tehnyt. Uusi työnantaja harkitsee sitten ovatko tehtävät samalta ammattialalla tai onko niistä olennaista hyötyä uusissa tehtävissä.

Juttele luottamusmiehen kanssa, jos olet ammattiliiton jäsen.

Kati
Vastattu