Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Kokki

Hei kysyisin tälläistä asiaa. Meillä yleistyöaika 3 viikon jaksoissa . Teemme myös viikonloppuisin töitä (kaikki vuorot päivävuoroa). Kuinka monta peräkkäistä työvuoroa voi työnantaja teettää putkeen töitä . Ilmeisesti pitää myös huomioida kun lista vaihtuu uuteen . Kuinka monta viikonloppua voi peräkkäin teettää ?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika 3 vuotta sitten
Sarppa
Kysytty

KVTES:n työaikaluvussa ei ole määräystä yleistyöajan peräkkäisten työvuorojen määrästä, mutta viikkolepomääräykset (24 §) rajaavat peräkkäisiä työvuoroja. Pääsääntöisesti kerran viikossa on saatava vähintään 35 tunnin keskeytymätön vapaa-aika, joka on mikäli mahdollista sijoitettava sunnuntain yhteyteen. Jollei toimintojen luonne muuta vaadi, niin säännöllinen työaika sijoitetaan viidelle työpäivälle viikossa ja työntekijälle pyritään antamaan kaksi peräkkäistä vapaapäivää viikon aikana. Lue koko pykälä. https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/2020-2021/luku-3-tyoaika/lepoajat

 Em. Pykälän 5 momentin soveltamisohjeen mukaan työvuorot suunnitellaan siten, että sunnuntai ja lauantai ovat mahdollisuuksien mukaan vapaapäiviä. Työntekijöiden tasapuolinen kohtelu edellyttää, että kaikki joutuvat tekemään saman verran viikonlopputöitä.

Sinun pitää ottaa yhteyttä luottamusmieheen, jos keskustelut työvuoroista esimiehen kanssa eivät tuota tulosta. Jos et kuulu liittoon, puhu työsuojeluvaltuutetun kanssa.

Kati
Vastattu