Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Palkkatukityö ja työsopimus, kiky ja korona

8 kk:n palkkatukityö haaveissa, haastattelu / neuvottelu heinä-elokuussa, työ alkaisi elokuun aikana. Palkkaajana kunta.

Kysymykset:

-Haussa mainittu työajaksi 38h 45min. Muuttuuko se automaattisesti 38h 15min KVTESSin mukaan kun kiky-lisät poistuvat 01.09.2020?

-Työpaikan "aukiolo" on klo 09-15. Onko oletettu työaikani päivässä silloin 8-16:15 vai 8:00-16:30, eli miten ruokatauko ja kahvitauko lasketaan työaikaan / omaksi ajaksi? Voiko työnantajan kanssa sopia ettei esmes käytä kahvitaukoa vaan lähtee aiemmin (että välttää ruuhka-ajan julkisen liikenteen)

-Jos saan paikan, mutta koronasta johtuen itse toimitiloja ei avata syyskaudella, tai ne suljetaan ministeriön / kunnan suosituksesta esimerkiksi marraskuussa, niin voiko työnantaja purkaa 8kk:n palkkatukityösopimuksen epidemiasyistä? Ajatuksena on kuitenkin täyttää työssäoloehto ja päästä ansiosidonnaiselle koska olen semiseniori.

-Onko KVTES-sopimuksen sisällä mahdollista sopia työnantajan / lähiesimiehen kanssa etätöistä, jotka tässä omassa työtoimessani olisivat täysin mahdollisia, sillä kyse ei ole henkilöpalvelualasta?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika vuosi sitten
Täti 1962
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

1. Kilpailukykysopimuksen perusteella sovitut säännöllisen työajan pidennykset ovat voimassa sunnuntaihin 30.8.2020 asti. KVTES 2020–2021 -sopimuksen mukaisia säännöllisiä työaikoja noudatetaan 31.8.2020. lukien tai lähinnä kyseistä ajankohtaa alkavan työaikajakson alusta lukien.

2. Ruokailutauko ei ole työaikaa, kahvitauko on. Tauot eivät voi olla työpäivän alussa tai lopussa (KVTES 3. Luku 25-26§). Työvuoroluettelossa vahvistetaan työpäivien alkamis- ja loppumisajat. Työpäivän pituus yleistyöajassa voi vaihdella 4-9 h.

3. Jos et ehdi aloittaa työtä niin vastaus tässä  https://www.kt.fi/sopimukset/ukk/kvtes/koronaepidemia-maaraaikaisen-tyosopimuksen-purkaminen

Jos olet ehtinyt aloittaa työnteon ennen kuin työt loppuu, niin työnantaja voi siirtää siirtää sinut enintään kahdeksaksi viikoksi kerrallaan muihinkin tehtäviin, joita voidaan koulutuksesi ja kokemuksesi perusteella pitää sinulle sopivina.

4. Etätyö on mahdollista. https://www.kt.fi/palvelussuhde/tyoelaman-kaytannot/etatyo

 

Raya
Vastattu