Tervetuloa Kvtes.fi palveluun!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

80 % työaika

Hei! Jään nyt elokuussa 80 % työajalle ja minun työaikani aiemmin on ollut 38,45 h/vkossa eli yleistyöaika. Tulen tekemään ma-pe töitä jatkossakin eli eikös se ole mene sitten niin, että työaikani on päivittäin noin 6 h 15 minuuttia? Mites se kiky vähentää minuutteja ja mika sitten on päivittäinen työaikani? Kuuluuko tuohon työaikaan 30 minuutin ruokailu, entä kahvitauko? Työni laatu on kovin erilainen,joten työpäivien tunnit saattavat muokkautua hyvin erilaisiksi ja joudun joinain päivinä tekemään ehkä 8 h:n päivänkin. Onko se ok? Kunhan pidän huolen siitä, että viikkotunnit tulevat olemaan vain se 31 h? Tulen olemaan 80 %:lla työajalla vuoden. Lomapäiviinhän tämä työaika ei tule vaikuttamaan? 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Muu aihe 2 vuotta sitten
Hellurei
Kysytty

Nyt vielä 80 % yleistyöaika on 31 h viikossa ja keskimäärin 6,2 h = 6 h 12 min työpäivässä. Kikytuntien poistuttua työaika on 31.8.2020 alkaen taas entinen 38 h 15 min viikossa. Siitä 80 % on 30 h 36 min. Tämä jaettuna viidellä on 6 h 7,2 min = 6 h 7 min 12 s, mutta sekuntikellon kanssa ei tarvitse työaikaa mitata, sillä työpäivät voivat olla eripituisia. Työpäivien alkamis- ja loppumisajat vahvistetaan työvuoroluettelossa (28 §), ellei noudateta liukuvaa työaikaa. Yleistyöajassa työpäivä voi olla enintään 9 h. Kerro esimiehelle, minkälaisia työpäiviä toivoisit.

Työntekijälle on annettava 30 min pituinen työaikaan kuulumaton ruokailutauko, kun vuorokautinen työaika on pitempi kuin 6 tuntia. Työntekijän pyynnöstä sen voidaan antaa lyhyempäänkin päivään. Työntekijä voi ruokailla työpaikalla työaikana, jos ruokailutauon järjestäminen ei ole toiminnallisista syistä mahdollista. (KVTES III luku 25 §)

Kahvitauko (10 min 26 §) luetaan työaikaan. Sen saa kaikkina päivinä työajan pituudesta riippumatta.

.

80 % työaika ei vaikuta lomakertymään, sillä lomanmääräytymiskuukauteen tarvitaan vain joko 14 työpäivää tai 35 työtuntia.

Laskimella
Vastattu