Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

palkaton virkavapaa sekä muuttovapaa

Työntekijä (varhaiskasvatuksen opettaja) hakee vuoden palkatonta virkavapautta. Mitkä ovat työnantajan oikeudet evätä se? Työntekijä ei olisi tehnyt virkavapaansa aikana saman alan töitä. Silti sitä ei myönnetty. Toinen kysymys: Kuuluuko kvtes:iin muuttovapaapäivä jos työntekijän muutto tapahtuu saman paikkakunnan sisällä? 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat vuosi sitten
Ihmettelijä
Kysytty

Muuttovapaata ei tunneta KVTES:ssa. Se ja virkavapaa toisen toimen hoitamista varten ovat harkinnanvaraisia virka/työvapaita (KVTES V luku 11 § 3 mom), joihin ei ole kellään subjektiivista oikeutta. Niitä myönnettäessä noudatetaan paikallisesti päätettyjä kunnan koko henkilöstöä koskevia perusteita ja ohjeita. Siksi jossakin kunnassa voi saada toisen toimen hoitamiseen vuoden virkavapaan ja jossakin toisessa ei.

Lue kuntanne harkinnanvaraisten virka/työvapaiden hakemis- ja myöntämisohjeet. Puhu esimiehen kanssa ja tarvittaessa pyydä luottamusmiestä tutkimaan, onko sinua kohdeltu tasapuolisesti eli samoin kuin muita vastaavassa tilanteessa olleita kunnan viranhaltijoita ja työntekijöitä.

Muuttopäivää varten kannattaa varmistaa esimieheltä etukäteen hyvissä ajoin, että hakemus menee läpi ja toimittaa hakemus sitten viivyttelemättä.

L
Vastattu