Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Lyhennetyltä työajalta äitiysvapaalle

Jäin kokoaikaisesta toimesta äitiysvapaalle ja ennen lomalle jäämistä työaikani oli lyhennetty niin, että se vastasi noin 80÷ työajasta. Olenko oikeutettu äitiysvapaan ajalta täyteen palkkaan, vai saanko palkkaa lyhennetyn työajan mukaan? Minulla on lisäksi toinen työnantaja yksityisellä sektorilla josta olen myös sopimuksen mukaan oikeutettu saamaan palkkaa ensimmäisen kuukauden ajalta vuositulojen keskiarvolla ja työaikaprosentilla määtäytyen. Miten nämä katsotaan yhdessä?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka vuosi sitten
Orvokki
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Jos olet osittaisella hoitovapaalla, sinulla on oikeus keskeyttää se äitiysvapaan alkaessa, jolloin saat äitiysvapaan palkallisena aikana täyden palkan. Jos olet muusta syystä osa-aikaisella virka/työvapaalla, niin äitiysvapaan palkka on sama osa-aikapalkka.

Jos työnantaja on osa-aikaistanut sinut, niin osa-aikaistaminen ei käsittääkseni lopu äitiysvapaan alkaessa.

Kumpikin työnantaja maksaa äitiysvapaan palkkaa ao. työehtosopimuksen mukaan toisistaan riippumatta.

Kun työnantaja maksaa äityisvapaan ajalta palkkaa, Kela maksaa äitiysrahan työnantajalle. Jos se on suurempi kuin palkka, saat erotuksen itsellesi.

Sitten kun saat ensimmäisen äitiysvapaan palkan, niin kysy perustelut, jos se ei ole täysi palkka. Jos työnantajan edustajan perustelut eivät tyydytä, ota yhteyttä liittoon, jos olet liittynyt, tai YTK-YHDISTYKSEN lakipalveluihin, jos olet jäsen.

Jos
Vastattu