Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Työtapaturma ja ns.normaalit sairauspoissaolot

Jouduin vuoden alussa työtapaturman vuoksi olemaan poissa töistä n. 50 päivää. Nyt sairastuin ylähengitystieinfektioon ja sairasloma tuntuu venyvän. Esimieheni sanoi, että minulle tulee kohta 60 päivää täyteen ja tipun osittaiselle kelan sairauspäivärahalle. Onko tämä totta? Luin KVTES:stä, että työtapaturman vuoksi voi olla sairauslomalla jopa 120 päivää palkallisesti. Eli käsitykseni mukaan työtapaturmaa ei lasketa yhteen "normaalien" sairauspoissaolojen kanssa. Osaako joku kertoa, miten asian laita on?

aihealueelle Palkka 3 viikkoa sitten
Kaarina
Kysytty 3 viikkoa sitten
Kaarina

Kannattaa lukea V luvun 3 §:n (Työtapaturma ja ammattitauti) 4 momenttia.

Tämän pykälän mukaiseen sairausajan palkkaan sovelletaan 2 §:n 5 ja 7 momentin määräyksiä. Tässä pykälässä mainitun sairausloman myöntäminen ei vähennä oikeutta 2 §:ssä [Sairausloma-ajan palkka]mainittujen etujen saamiseen.

= Työtapaturmalomia ja sairauslomia ei lasketa yhteen. 

Aronia
Vastattu 3 viikkoa sitten
Aronia