Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Voiko olla kaksi voimassa olevaa työsopimusta kahdelle eri työnantajalle/kunnalle?

Hei! Tiedustelisin, että voiko olla kaksi voimassa olevaa työsopimusta kahdelle eri kunnalle lähes samasta työtehtävästä? Olen jäämässä äitiysvapaalle nykyiseltä työnantajalta ja minut on valittu lähes samaan tehtävään toiselle työnantajalle, mutta käytännössä aloittaisin vasta tällä uudelle työnantajallani sen jälkeen, kun olen pitänyt äitiysvapaan, vanhempainvapaan ja kertyneet vuosilomapäivät pois nykyisen työnantajani leivissä? Onko tämä mahdollista? Että olen siis nykyisestä työpaikastani ensin äitiysvapaalla sitten vanhempainvapaalla ja sitten vuosilomalla ja sitten olen tältä uudelta työnantajaltani palkattomalla työvapaalla nuo kyseiset pätkät?

 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset vuosi sitten
Hieman epävarmaa...
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Voi olla kaksi työsopimusta, jos kilpailukieltoehto ei täyty. Mutta ...

Suunnitelma voi kaatua siihen, että palkattoman työvapaan saaminen uudesta kunnasta ei ole mahdollista siellä noudatettavien paikallisten harkinnanvaraisten työvapaiden myöntämisperusteiden mukaan, koska olet uusi työntekijä, etkä edes ehdi aloittaa työntekoa. Perhevapaat eivät ole harkinnanvaraisia ja niitä voi perustellusta syystä muuttaa toisin kuin myönnettyjä harkinnanvaraisia.

Ei ole varmaa, että saat siirrettyä nykyisen työsuhteen aikana kertyvät vuosilomapäivät vanhempainvapaan jälkeiseen aikaan. Työnantaja voi määrätä vuosiloman pidettäväksi lomakaudella vanhempainvapaan aikana keskeyttäen sen ja maksaen lomapalkan.

Muuten lienee kaikki mahdollista myös se, että on perhevapaalla kahdessa kunnassa.

Jos irtisanoutuisit allekirjoitettuasi uuden työsopimuksen ja hakisit perhevapaat vain uudesta kunnasta, niin häviäisit äitiysvapaan palkan ja äitiysrahan välisen erotuksen 72arkipäivän pituiselta ajalta ja vuosilomapäiviä kertyisi vähemmän äitiys- ja vanhempainvapaan ajalta. 

En luottaisi tuntemattoman vastauksiin, vaan kysyisin luotettavalta taholta. 

tuntematon
Vastattu