Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Opintovapaalta paluu yleistyöaikaan, arkipyhä

Olen harkitsemassa opintovapaan päättämistä joulukuun loppuun, eli to 31.12. ja  näin ollen palaisin yleistyöaikatyöhöni 1.1., joka on arkipyhä ja perjantai. Säännönmukaisesti minulla ei ole viikonlopputöitä. Eli voiko työnantaja laittaa minut työhön tuolloin pe-su-välillä, vai voinko aloittaa työt vasta ma 4.1.? 

Normioloissahan nuo päivät olisivat vapaita minulle, mutta vaikuttaako opintovapaan päättyminen jotenkin?

aihealueelle Työaika 6 viikkoa sitten
Kvtes
Kysytty 6 viikkoa sitten
Kvtes

KVTES:n mukaan työvuorot suunnitellaan siten, että työntekijälle pyritään antamaan kaksi peräkkäistä vapaapäivää viikossa ja mahdollisuuksien mukaan la ja su. Arkipyhälyhennys annetaan kokonaisena vapaapäivänä saman viikon tai tasoittumisjakson kuluessa. Niinpä huonolla onnella sinulle voi sattua työvuoro 1.-3.1.21, jos työpaikallasi tehdään töitä arkipyhinä ja viikonloppuina.

Jos sinulle myönnetty opintovapaa ei pääty 31.12.2020, vaan haluat keskeyttää sen ennen aikaisesti 31.12.20 ja jos sinulle on palkattu sijainen myönnetyn opintovapaan ajaksi, niin työnantajalla ei ole velvollisuutta ottaa sinua töihin ennen kuin sijaisen työsopimus voidaan laillisesti päättää. (https://tem.fi/opintovapaa)

K
Vastattu 6 viikkoa sitten
K