Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Määräaikainen suullinen työsopimus

Olen työskennellyt oppisopimuksella 2,5 vuotta jaksotyössä johon on kuulunut vain aamu ja iltavuoro. Valmistuttuani työsopimukseni päättyy. Olen suullisesti sopinut että jatkan ko. paikassa kesälomasijaisena uudella työsopimuksella. Tuota uutta sopimusta ei ole vielä kirjallisesti tehty. Sain kuitenkin työvuorolistat joihin on merkitty 3 vuorotyö (aamua, iltaa ja yötä). Missään vaiheessa minulle ei ole kerrottu että kesälomasijaisuus tarkoittaa 3-vuorotyötä, luulin että jatkan tekemällä kahta vuoroa kuten aikaisemminkin. Onko työnantaja tässä menetellyt oikein koska ei ole kertonut että tuo vuorojärjestelmö tulee muuttumaan uuden sopimuksen myötä? Onko minulla oikeus perua sijaisuuteni tähän vedoten?
aihealueelle Sopimukset 6 vuotta sitten
Anki
Kysytty 6 vuotta sitten
Anki
Jaksotyötä tehdään kaikkina vuorokauden aikoina. Jos et sopiessasi kesätöistä sanonut mitään yövuoroista, niin et voi olettaa, että sinulla ei olisi yövuoroja nyt, kun olet valmistunut. Voit perua sopimuksen. Siitä voi tulla seurauksia. Voisi olettaa, että et ihan helposti saa uudelleen töitä siitä työpaikasta, jonne et mennytkään.Jos joudut työttömäksi, niin trapsahtaa karenssi, mikäli peruminen tulee TE-toimiston tietoon.
nimmari
Vastattu 6 vuotta sitten
nimmari

Työnantajan on annettava työntekijälle kirjallinen selvitys työnteon keskeisistä ehdoista, jos näitä ei ole määritelty kirjallisessa työsopimuksessa. Keskeisiä työnteon ehtoja ovat mm. työsuhteen alkamisaika, määräaikaisen sopimuksen kesto ja määräaikaisuuden peruste, työntekijän työtehtävät, työntekopaikka, palkan tai muun vastikkeen määräytyminen, säännöllinen työaika, vuosiloman määräytyminen, irtisanomisaika tai sen määräytyminen sekä sovellettava työehtosopimus. Selvitys on annettava toistaiseksi voimassa olevissa työsuhteissa sekä yli kuukauden jatkuvissa työsuhteissa, viimeistään ensimmäisen palkanmaksukauden päättymiseen mennessä. Velvollisuuden rikkomisen seuraamus on sakkorangaistus. Tässä tapauksessa asiasta olisi pitänyt keskustella suullista sopimusta tehdessä. On työnantajan vastuulla tuoda esiin kaikki sopimukseen liittyvät kohdat, erityisesti jos ne oleellisesti muuttuvat uutta sopimusta tehdessä.
Lakitekstiä
Vastattu 6 vuotta sitten
Lakitekstiä