Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Lomat ja palkkaus

Hei! 

Jos siirtyy (samalta alalta) tekemään hanketyötä (KVTES myös),  niin onko oikeus siihen kokemuslisään mitä jo maksetaan (työkokemusta 10 vuotta) ja lomiin? 

 

aihealueelle Palkka viikko sitten
Helena
Kysytty viikko sitten
Helena

Jos työnantaja ei vaihdu, niin työkokemuslisä ja lomat säilyvät.

Jos työnantaja vaihtuu, niin työkokemuslisään oikeuttavat saman ammattialan palvelusvuodet, ja muista kuin saman ammattialan tehtävistä kelpaavat ne, joista on uuden työnantajan harkinnan mukaan olennaista hyötyä uusissa tehtävissä. Ensi kesän loman pituus riippuu siitä, kuinka monta lomanmääräytymiskuukautta kertyy 31.3. mennessä. Loma määräytyy KVTES:n 5 §:n 3 taulukon mukaan, jos uusi työsuhde alkaa myöhemmin kuin 1.4.2020 riippumatta työkokemuslisävuosista.

 

kati
Vastattu 6 päivää sitten
kati

Täsmennys tai korjaus riippuen siitä minkä päivämäärän tulin kirjoittaneeksi edelliseen vastaukseen.

Uuden kuntatyönantajan palveluksessa työkokemuslisävuodet vaikuttavat ensi kesän loman pituuteen, jos palvelussuhde on 31.3.2021 mennessä kestänyt välittömästi ja yhtäjaksoisesti vähintään 6 kuukautta ja työkokemuslisään oikeuttavaa palvelusaikaa on vähintään 5 vuotta. Tämä tarkoittaa, että uuden palvelussuhteen on pitänyt alkaa viimeistään 1.10.2020. Tällöin loma määräytyy taulukon KVTES:n 2 mukaan.

kati
Vastattu 6 päivää sitten
kati