Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Liikaako työtunteja

Työskentelen ohjaajana vakituisesti ja työaikani on 100 % 31.10.20 asti. Siirryn tekemään osa- aikatyötä 1.11.20 alkaen ja työaikani on silloin 78,43 % täydestä työajasta eli 30 tuntia/viikko.

Työvuorotaulukossa aj. 26.10.- 15.11.20 on minulla vuosilomaa 4 päivää 5.-10.11.20. Aj. 26.10.-1.11. työtunteja on 38:15 ja aj. 2.-15.11. 42 tuntia. Onko tässä liikaa työtunteja ja pitäisikö

huomioida jo ensimmäisellä viikolla, että sunnuntai 1.11. on jo lyhennettyä työaikaa? Työvuorotaulukkoni on Titaniassa laadittu kahdelle eri riville; ensin 6 pv ja sitten 15 pv työaikaprosentin

vaihtumisen mukaan.

Kysymyksen lähetti aihealueelle Muu aihe vuosi sitten
Mebilo
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Miten se  sunnuntai voi vaikuttaa mitenkään, kun se ei ole työ- eikä lomapäivä?

Mun mielestä vastaus menee näin, mutta en ryhdy laskemaan:

Jos kyseessä on yleistyöaika eikä ole mitään vakilistaa, niin vuosiloma on ennalta suunniteltu poissaolo ja silloin kukin vuosilomapäivä (ma-pe)  lyhentää viikon/työaikajakson säännöllistä työaikaa kokoaikaisella ja 7 h 39 min, ja 78,43 %  osa-aikaisella 6 h (KVTES III luku 7 § 2 mom. kannattanee lukea KVTES:sta). 

Laske näillä tiedoilla (vain työpäiviä!). Jos ei laskut suju, niin saat apua a)esimieheltä b) luottamusmieheltä (vain jos kuulut ammattiliittoon) ja c) työsuojeluvaltuutetulta.

 

 

KT:n yleiskirjeen  2/2018 liittteessä 2 yleistyöaikamääräysten soveltamisohjeessa kerrotaan mm.

"Kun työpaikalla on käytössä niin sanottu ”vakilista”, jossa työvuorot toistuvat samanlaisina viikosta toiseen, työvuoroluetteloa ei tarvitse laatia jokaiselle viikolle erikseen, vaan työvuoroluettelo katsotaan annetuksi työntekijän tietoon määräajassa. Tästä johtuen kaikki poissaolot ovat lähtökohtaisesti muita kuin ennalta suunniteltuja poissaoloja. Työnantaja voi kuitenkin harkintansa mukaan suunnitella työvuoroluettelot noudattaen ennalta suunniteltua poissaoloa koskevaa 7 §:ää ja käyttää ennalta suunnitellun poissaolon arvona 7 § 2 momentin mukaista keskimääräistä työpäivän pituutta, mikäli menettelystä on ilmoitettu työntekijöille ja kyseisen viikon työvuoroluettelo annetaan tiedoksi viimeistään viikkoa ennen siinä tarkoitetun ajanjakson alkamista."

t
Vastattu