Tervetuloa Kvtes.fi palveluun!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Työsuhteen päättyessä lomarahan suuruus + osasairauspäiväraha

Olen ollut 02/2019 alkaen työsuhteessa, jäin sairaslomalle 07/2020 ja osasairauspäivärahalle siirryin 09/2020 , tein 60% työaikaa syyskuun ja lokakuun ja lopetin työskentelyn kyseisessä paikassa samana päivänä kun osasairauspäivärahani ja sopimukseni päättyi.

Minulle jäi 24 lomapäivää josta saan nyt korvaukset marraskuun lopulla, lasketaankohan nuo korvaukset nyt tuon 60% palkan mukaan vai normaalin kk palkkani mukaan ? Osaako joku sanoa ja neuvoa ?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 2 vuotta sitten
Etenia
Kysytty

Lomakorvaukseen sovelletaan samaa keskimääräisen työaikaprosentin käyttämistä kuin vuosilomapalkkaan silloin, kun henkilön työaikaprosentti on muuttunut lomanmääräytymisvuoden aikana. Siitä on määräys vuosilomaluvun 16 §:ssä. Esimerkkejä keskimääräisen työaikaprosentin käyttämisestä löytyy 13 §:n 2 momentista.

Sinun kohdalla se merkinnee, että 31.3.2020 mennessä ansaittujen pitämättömien lomapäivien korvaus lasketaan 100 % palkasta ja sen jälkeen ansaituista keskimääräisellä työaikaprosentilla kerrotusta palkasta. 

 lomaraha lasketaan palvelussuhteen päättymistä edeltävän täyden kalenterikuukauden varsinaisesta kuukausipalkasta (18 §). Sinulla se oli osa-aikapalkka.

Mielestäni olen oikeassa, mutta aina kannattaa varmistaa tunnetuilta tietäjiltä - tässä tapauksessa palkanlaskijalta.

 

tuntematon
Vastattu