Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

lomat 60% työajalla

Moi,

Lasketaanko lomapäivä 60% työajalla 4.65h, vaikka lomat olisi "ansaittu" 100% työajalla. Katoaako "ansaituista" lomapäivistä siis 40% pois?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Muu aihe 12 kuukautta sitten
Santtu
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Pykäliä luettavaksi KVTES:n vuosilomaluvusta

Jos työaikaprosentti on muuttunut kesken lomanmääräytymisvuoden, niin vuosilomapalkka lasketaan keskimääräisen työaikaprosentin mukaan. IV luku 13 § 2 mom. Katso esimerkistä, miten lasketaan.

Osa-aikatyö ei vähennä vuosilomapäivien määrää paitsi, jos jonain kuukautena työtunteja tai työssäolon veroista aikaa on vähemmän kuin 35 tuntia. IV luku 5 §

Viikon lomassa kuluu 5 vuosilomapäivää. Jos työpäiviä  on viikossa vähemmän kuin 5 työpäivää tai esim. töitä joka toinen viikko, niin vuosilomapäiviin sisältyy työpäiviä ja vapaapäiviä samassa suhteessa kuin niitä muutoinkin on. IV luku 6 § 3 mom.

Ensi kesänä maksettava lomaraha lasketaan heinäkuun tosiasiallisen varsinaisen palkan mukaan. IV luku 18 §

Vuosilomapäivän (= ennalta suunniteltu keskeytys) vaikutuksesta viikon/työaikajakson lisä- ja ylityörajoihin osa-aikatyössä määrätään III luvun 13-15 §:ssä.

kati
Vastattu