Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.
Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa.
Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

100 m2 omakotitalo Kellokoskelta vain 189 000 €

Liikaa maksetun palkan takaisinperintä

Sain maksumuistutuksen vanhalta työantajalta. Minulle on sen mukaan maksettu liikaa ja josta olen lyhentänyt osan. Olen saanut puolitoista vuotta sitten eli vuonna 2018 lopputilin määräaikaisen sopimuksen päättymisen takia ja nyt ensi kertaa muistutetaan asiasta, jota en muista tapahtuneen. Summa on kuulemma reilu tuhat euroa ja maksamatta on noin kahdeksan sataa. Miten toimia?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka vuosi sitten
Hämmentynyt
Kysytty

Työnantajalla on oikeus saada takaisin liikaa maksamansa palkka, jos palkanmaksussa on tapahtunut virhe tai muu erehdys. Takaisinperintä ei ole vielä vanhentunut, jos virheestä on alle 3 vuotta ja nyt vanhentumisaika alkaa kulua uudelleen.

Jos sinulla on palkkalaskelmat ja työsopimus tallessa ja pystyt niiden avulla toteamaan, että perittävä määrä on laskettu oikein, niin maksa se pois kerralla. Jos haluaisit maksaa erissä tai myöhemmin, niin  soita sille, jonka nimi on saamassasi laskussa ja kysy, voidaanko sopia maksuaikataulusta ja maksamisesta useammassa.

Jos et tiedä, miksi palkkaa peritään takaisin, pyydä selvitys. Jos perijä on kunta tai kuntayhtymä, etkä ole saanut takaisinperinnästä tehtyä päätöstä, niin niin pyydä sitä. Viranhaltijalle se on annettava. Päätöksestä selviää takaisinperittävä määrä ja sen peruste ja mukana tulee oikaisuvaatimusohje. Tee oikaisuvaatimus, jos olet eri mieltä määrästä. 

Ota yhteyttä liittoon tai YTK-yhdistyksen neuvontaan, ja kysy sieltä neuvoja, jos jäsen.

Jos et tee mitään, niin nyt perittävä määrä menee maksumuistutuksen ja -vaatimuksen jälkeen ulosottoon.

Katri
Vastattu