Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Sairausloma omalla ilmoituksella

Riittääkö oma ilmoitus sairauspoissaolosta, jos edellinen viikko on ollut nelipäiväinen (pyhistä johtuvaa), vai tuleeko heti ensimmäisestä päivästä saakka hakea lääkärintodistus?
aihealueelle Terveys 6 vuotta sitten
Ilu
Kysytty 6 vuotta sitten
Ilu
KVTES:ssa sanotaan, että yleensä Riippuu teidän työnantajasta, miten sairaus pitää todistaa. Sen saat selville, kun soitat esimiehelle maanantaina ennen työvuoron alkua ja ilmoittaudut sairaaksi. Kysy samalla, pitääkö hankkia todistus vai riittääkö oma ilmoitus. Jos olit sairaana jo viime viikon omalla ilmoituksella ja edelleen sairaana, niin pitää varmaan olla lääkärintodistus jo 6. sairauspäivästä. Saat sen selville, kun soitat esimiehelle. Meillä voi olla kolme päivää omalla ilmoituksella ja 5 päivää terveydenhoitajan todistuksella. Sitten pitää olla lääkärintodistus. Mutta työnantaja voi vaatia lääkärintodistuksen jo ensimmäisestä päivästä, jos hän katsoo sen tarpeelliseksi. Teilläkin pitäisi olla olemassa säännöt siitä, miten sairastumisesta pitää ilmoittaa ja mitenkä sairaus todistetaan. Jos et tiedä niitä, niin ota selvää mahdollista seuraavaa sairautta varten, mitä säännöissä sanotaan, että tiedät sitten.
Josjos
Vastattu 6 vuotta sitten
Josjos