Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Virkavapaan myöntäminen koe-ajalle

Hei!

 

Jos minulla on toimi kuntatyöntantajalla, ja haen uutta työpaikkaa kaupungilta saaden toimen. Toimessa noudatetaan 6kk koe-aikaa.

Kysymys kuuluu että onko kuntatyönantajan velvollinen myöntämään minulle virkavapaata uuden työn koe-ajalle? Vai onko tämä harkinnanvaraista?

Kiitos vastauksesta

 

Pirre Sairaanhoitaja

 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Muu aihe 11 kuukautta sitten
Pirita
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Se on sekä harkinnanvaraista että kuntakohtaista.

Kunnissa noudatetaan paikallisesti päätettyjä harkinnanvaraisten virkavapaiden myöntämisperusteita. Niistä selviää mm. myönnetäänkö palkatonta vapaata toisen viran tai tehtävän hoitamista varten ja jos myönnetään, niin miten pitkäksi aikaa enintään. Em. perusteet löytynevät luettavaksi sieltä mistä muutkin paikalliset henkilöstölle annetut ohjeet ja määräykset. Etsi tai kysy esimieheltä, luottamusmieheltä tai henkilöstöosastolta tai siltä, joka myöntää harkinnanvaraiset virka- ja työvapaat.

Katri
Vastattu