Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Ensiapukoulutus

Hei,

kysymyksessä on siis ensiapukoulutus joka järjestetään viikon aikana ti ilta (17.30-20.30), to ilta (17.30-20.30) ja lauantai päivä 6 tuntia. 
Työnantaja kertoi, että koulutuksesta maksetaan 15h palkka. Ei taida mennä ihan oikein. Missä ylityöt, iltalisät ja lauantailisät? Kuinka monen tunnin palkka kuuluisi oikeasti maksaa?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 10 kuukautta sitten
Katarina
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

1) Jos työnantaja määrää työntekijän osallistumaan koulutukseen (= pakko osallistua), niin koulutus suunnitellaan työvuorolistaa ja on siis työaikaa, josta juoksee asianmukainen palkka.

2) Jos työnantaja ei määrää koulutukseen, mutta oikeuttaa osallistumaan (= työntekijä saa valita hakeeko koulutukseen vai ei), niin koulutusta ei lueta työaikaan, ja työnantaja päättää, maksetaanko palkkaa minkä verran ja korvataanko kustannuksia.

Kysy siis työnantajalta luetaanko koulutus työaikaan.

KVTES III luku 4 § 2 mom. kohta 3

Lue Tehy-lehden juttu 

https://www.tehylehti.fi/fi/tyoelama/miten-ylityona-jarjestettava-koulutus-pitaa-korvata

etta
Vastattu