Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Työkokemuslisä keikkatyössä

Työskentelin sairaanhoitajana HUS:n Lastenlklinikalla vuodeosastolla lähes 20 vuotta. Vahdoin työpaikkaa kaksi vuotta sitten ja olen sen jälkeen säännöllisesti keikkailut samalla osastolla. Välillä määräyskirjalla ja ajoittain olen työskennellyt yksittäisissä vuoroissa. Olenko edelleen oikeutettu työkokemuslisään? Hallitsen edelleen kaikki osastolla vaadittavat työtehtävät tai erityisosaamista vaativat hoidot.

Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 10 kuukautta sitten
Hoitaja
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Keikkalaisellekin kuukuu työkokemuslisä. KVTES:n työkokemuslisäpykälän mukaan muiden kuin oman työnantajan palveluajoista pitää esittää luotettava kirjallinen selvitys. 

Ota vanhat työtodistukset mukaan töihin ja kysy esimieheltä, miten niistä saa kopiot ja mihin ne kopiot toimitetaan.

etta
Vastattu

Hei ! Keikkalaisellekin kuuluu työkokemuslisä. Selvisi, että 3 % maksetaan palkasta mutta milloin maksu suoritetaan kun en ole enää hoitotyössä ? Maksetaanko kertasummana jokaiselta kuukaudelta viiden vuoden ajalta mikä minulle on hoitotyöstä kertynyt ? Vai jälkeenpäin kaikki kertasummana ?

Kun on vielä 2 työnantajaa sekä pari yksityistä niin lähetänkö todistuskopiot koko kaikista 5 vuoden töistä jokaiselle erikseen ?

 

t. M-A

Merja
Vastattu

Kysy kunkin työnantajan palkkatoimistosta, mitä sinun pitää tehdä, että aikaisemmin maksetut palkkasi korjataan työkokemuslisällä. Jos ole liittynyt ammattiliittoon, niin voit pyytää apua työpaikan luottamusmieheltä.

KVTES:n työkokemuslisiä maksetaan takautuvasti kahdelta vuodelta. 

KVTES:n II luvun 12 §:n 2 momentissa lukee: 

Työkokemuslisä maksetaan palvelusajan täyttymistä seuraavan kalenterikuukauden alusta lukien. Muun kuin oman kunnan/kuntayhtymän palvelusta sekä yritystoiminnasta on esitettävä luotettava kirjallinen selvitys. Selvitys tulisi esittää kuukauden kuluessa palvelussuhteen alkamisesta. Mikäli selvitys palvelusta esitetään takautuvasti, tähän palvelukseen perustuvaa lisää maksetaan enintään kahden vuoden ajalta takautuvasti selvityksen esittämisestä.

Avainta tessissä on tietääkseni samat säännöt. Muilla yksityisillä voi olla erilaiset.

vp
Vastattu