Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

siirtyminen 50% työaikaan

Hei!

Täytän syksyllä 61 v ja suunnitelmissa jäädä 50% työajalle, viikko töitä ja viikko lomaa. Miten käy 38 päivän lomakertymän ja onko lomien pitämisessä jotain ehtoja? Mitenkä menee jos esim "eläkeviikolla" on pyhäpäiviä (pääsiäinen, joulu).

Mitä asioita pitää ottaa huomioon? 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika 10 kuukautta sitten
Eija
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Lomakertymä säilyy ja 50 % työajalla kaikista kuukausista kertyy vuosilomapäiviä. Lomaan sisällytetään työpäiviä ja eläkepäiviä samassa suhteessa kuin niitä on osa-aikatyössä, silloin kun töitä on keskimäärin vähemmän kuin 5 päivää/viikko. Katso KVTES:n vuosilomaluvun 6 §:n 3 momentin (Tavanomaisesta poikkeavat työaikajärjestelyt) esimerkkejä 1 ja 3.

Kun tekee 50 % työaikaa, niin arkipyhä lyhentää työaikaa 50 % siitä, mitä se on kokoaikatyössä. Eli esim. yleistyöajassa 50 % 7 h 39 minuutista = 7,65/2=3,825 tuntia.

etta
Vastattu