Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Yövuorot ja äkillinen loma

Hei! Minulle on suunniteltuna 2 yövuoroa alkaen su 21.2. Nyt minun pitäisi saada tuo ensimmäinen yövuoro vapaaksi eli aion ottaa lomapäivän siihen. Miten loma haetaan, kun työvuoro menee kahdelle vuorokaudelle. Voinko mennä ma 22.2 yövuoroon normaalisti kuitenkin?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 6 kuukautta sitten
Riitta
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Työnantaja määrää loman ajankohdan ja lomapäivien pitämisestä ennen lomakauden alkua pitää sopia työnantajan ja työntekijän kesken. Käy siis puhumassa esimiehen kanssa ennen kuin viralliset pyydät lomapäivää. Voit sitten tarvittaessa tarkistaa luottamusmieheltä, kohdellaankos sinua kuten muita vastaavassa tilanteessa olevia.

Minun mielestäni pyydät yhden lomapäivän, joka kattaa sunnuntain yövuoron. Kahden päivän loma päättyisi maanantaina klo 24.00, jolloin menisit tekemään yövuoron loppuosan alkaen klo 00.00, paitsi jos kunnassa on sovittu vuorokauden alkavan muuna aikana kuin klo 00.00 (KVTES III luku 12 §).

 

Lilli
Vastattu