Tervetuloa Kvtes.fi palveluun!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Osittainen varhennettu vanhuuseläke ja lomat

Olen jäämässä osittaisille varhennetulle vanhuuseläkkeelle 50% 1.6.2021.

Teen jolloin 50% työaikaa toimistosihteerinä ja 50% eläkkeellä. Olen 2 vkoa eläkkeellä ja 2 vkoa töissä. Miten lomat kertyvät 1.6.2021 jälkeen?

Miten voin entiset lomat pitää? Voinko olla esim. 2 vkoa eläkkeellä 2 vkoa lomalla ja 2 vkoa eläkkeellä. Tässä tapauksessa lomaa kului 2 vkoa. Jatkan sitten 2 vkoa töissä.

Käsittääkseni palkkani on 50% kokoaikaisesta palkasta vai mitä?

Rautalanka mallia kaipaan.

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat vuosi sitten
Päivi Pesonen
Kysytty

Lue KVTES:n vuosilomaluvun 6 §:n 3 mom. Siinä kerrotaan, että loma-aikaan pitää sisältyä sekä työ- että eläkepäiviä samassa suhteessa kuin niitä on muutenkin ja esimerkki 1 vastaa sinun tilannetta vaikka siinä onkin viikko töitä ja viikko eläkeaikaa. Luottamusmies voi vääntää rautalangasta, miten tämä sovelletaan sinun tilanteeseen.

Kun sinulla on 2 viikkoa töitä ja 2 vk eläkepäiviä, niin molempia on keskimäärin yhtä paljon viikossa (2,5),  joten olet käyttänyt koko 38 päivän vuosilomasi, kun loma-aikoihin sisältyy yhteensä 19 työ- ja 19 eläkepäivää.

Kesäloma ja talviloma sijoitetaan siis sellaisiin ajankohtiin, että niissä on yhteensä 19 työpäivää ja ne voivat alkaa/loppua jossain kohtaa eläkeviikoilla.

Esim. jos loma-aika sijoittuu kohtaan 2 eläkevk + 2 työvk + 2 eläkevk, niin loman voi määrätä alkamaan toisella eläkeviikolla ja loppumaan, niin että siihen tulee yhtä monta työ- ja eläkepäivää esim. 1 eläkevk + 2 työvk + 1 eläkevk (= 4 vk = 20 päivää ma-pe). Silloin kuluu 20 lomapäivää, joista 10 työpäivää (jos mukana ei ole juhannusviikkoa). Jäljellä jää vielä 18 lomapäivää, jotka sijoitetaan niin, että mukaan tulee 9 työpäivää ja 9 eläkepäivää.

paperinarua
Vastattu