Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Keikalla

Teen keikkaa hoitoalalla. Nyt huomasin että toteumassa oli suunniteltu vapaa päiviä, päiville jolloin en ole ollut töissä, voiko työnantaja suunnitella toteumaan vapaa päivät jälkikäteen? Eli ylityörajani kyseisellä jaksolla nousee. Minulle ei kuitenkaan ole tehty alunperinkään mitään suunnitelmaa koska menen töihin kutsuttaessa. Jos voi, niin eikö minulle kuulu tällöin myös hälytysraha, jos olen tehnyt sovitusta poiketen esim. Aamun lisäksi iltavuoron? 

Sopimukset tulevat n. 2-4 viikkoa jälkikäteen, vaikka ne pitäisi olla valmiina kun menen töihin.

 

 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset 3 vuotta sitten
Keikkalainen
Kysytty

Nyt on saattanut käydä niin, että sinun näkemyksen mukaan on kyse kahdesta erillisestä keikasta, joiden välissä on keikaton päivä ja työnantajan mukaan yksi yhtenäinen keikka, jossa on palkallinen vapaapäivä, jos palkka maksetaan päiväpalkkana.

Puhu esihenkilön kanssa.

Kun sovit työnantajan kanssa keikasta, se on suullinen työsopimus ja periaatteessa yhtä pätevä kuin kirjallinenkin.

KVTES:n mukaan: Työsopimus on pyrittävä tekemään kirjallisesti tai sähköisesti ja niin tarkasti, että siitä ilmenevät kaikki työsuhteen ehtojen määrittelyyn vaikuttavat seikat. Työsopimus voidaan tehdä suullisesti silloin, kun siihen on perusteltua aihetta esimerkiksi työsopimuksen lyhytaikaisuuden vuoksi. ( luvun 6 1 §:n 2 momentin soveltamisohje).

Emma
Vastattu