Tervetuloa Kvtes.fi palveluun!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Vuosiloman kertyminen hoitovapaan ajalta

Hei,

Olen aloittamassa hoitovapaan. Olen vakinaisessa työsuhteessa 2018->. Millä edellytyksillä hoitovapaan ajalta kertyy vuosilomaa? 

Entä, jos hoitovapaan aikana käyttää pois kertyneitä vuosilomapäiviänsä viikon kertallaan, niin kertyykö silloin lomapäiviä miten? 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat vuosi sitten
Mari
Kysytty

Hoitovapaasta on työssäolon veroista eli vuosilomaa kartuttavaa aikaa vain 30 kalenteripäivää lomanmääräytymisvuodessa edellyttäen, että on työssä vähintään 22 työpäivää ko. lomanmääräytymisvuoden aikana. Pitää olla oikeasti töissä. Vuosiloma tai muu työssäolon veroinen aika ei kelpaa.

Työnantaja voi määrätä sinulle vuosiloman kesken hoitovapaan. Saat sen ajan vuosilomapalkkaa. Tämä menettely ei vähennä oikeuttasi mahdolliseen toiseen hoitovapaajaksoon.

Esitä työnantajalle toiveesi vuosiloman ajankohdasta. Osan vuosilomasta voi säästää, jos saa sovittua siitä työnantajan kanssa.

Lomanmääräytymisvuosi alkaa 1.4. ja päättyy 31.3.

Säästämisestä, vuosiloman ajankohdasta ja vuosiloman määräämisestä hoitovapaan tai muun pitkän työ- tai virkavapaan ajalle https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/vuosiloma

ETL
Vastattu