Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Osa-aikainen ja arkipyhät

 Hei!

Olen puoli vuotta opiskelun vuoksi osa-aikaisella työsopimuksella varhaiskasvatuksen opettajan hommissa. Teen 31 tuntista viikkoa ja tällä hetkellä olen aina perjantait vapaalla. Jos viikon aikana on pyhäpäivä miten työtunnit silloin menevät? Esim. tammikuussa kun oli loppiainen ja kaikille vapaapäivä ja normisti 4 päiväinen viikko, jouduin yhtenä päivänä tekemään yli 8 tunnin päivä, jotta tunnit olisivat täyttyneet. Mun maalaisjärkeen ei mene, joten jos joku ihan rautalangasta vääntäisi kun en ymmärtänyt vaikka asiaa ihmettelin. (Olin siis töissä ma, ti,  to ja opiskelupäivä se pe,  yhtenä päivänä tein 8 t 45 min päivän 8 tunnin sijaan). 

 

Kiitos etukäteen!

Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset 2 vuotta sitten
Sari
Kysytty

Kvtes yleistyöaika: Osa-aikatyöaikaa lyhennetään sellaisella viikolla tai tasoittumisjaksolla kutakin työaikaa lyhentävää arkipyhää kohti vastaavalla osuudella 7 tunnista 39 minuutista kuin asianomaisen viranhaltijan/työntekijän osa-aikatyöaika on  täydestä työajasta.

Laske 31/38,25 ja kerro sillä 7 t 39 min, niin saat selville, kuinka monta tuntia ja minuuttia yksi arkipyhä lyhentää viikkotyöaikaa. Siitä tulee 6,2 t = 6 t 12 min.

Lei
Vastattu