Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Osasairauspäivärahan keskeytyksen aikaisen vuosiloman palkka

Olen palaamassa osasairauspäivärahan turvin töihin, jonka keskeytän välillä alle 30 vrk kesäloman takia. Minkä mukaan saan palkan kesäloman ajalta? Työsopimuksen mukaisen täyden tuntimäärän vai osa-aikaisen tuntimäärän mukaan? Kertyykö osasairauspäiväraha-ajalta vuosiloma- ja lomarahaoikeutta? 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 6 kuukautta sitten
Minä221
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Vuosilomapalkka määräytyy sen mukaan, kuinka monta kuukautta lomanmääräytymisvuoden aikana (alkaa 1.4. ja loppuu 31.3) olet kokoaikainen ja kuinka monta kuukautta osa-aikainen. 

KVTES vuosilomaluku 13 § 2mom. Mikäli viranhaltijan/työntekijän säännöllinen työaika ja vastaavasti palkka ovat muuttuneet lomanmääräytymisvuoden aikana tai lomanmääräytymisvuoden päätyttyä ennen vuosiloman alkamista, päättyneeltä lomanmääräytymisvuodelta ansaitun vuosiloman vuosilomapalkan perusteena oleva kuukausipalkka määräytyy kertomalla lomallelähtöhetken täysi varsinainen kuukausipalkka lomamääräytymisvuoden keskimääräisellä työaikaprosentilla

Lue pykälän esimerkki ja soveltamisohje, niin saat selville miten työaikaprosentti lasketaan. Jos tarvitset lisää selitystä, niin kysy palkanlaskijalta tai luottamusmieheltä tai lue KT:n yleiskirjeen 13/2013 liitteestä 5 luku Vuosilomapalkkaa koskevat muutokset https://www.kt.fi/yleiskirjeet/2013/13/kvtes-2014-2016

 

L
Vastattu