Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Vuosiloman kertyminen ja irtisanoutuminen

Minulla on täysi vuosilomaoikeus 38 pv/vuosi. Jos irtisanoudun 1.8.2021 lähtien, onko minulla oikeus pitää kaikki kertyneet lomani siihen mennessä ja kertyykö minulle uutta lomaa tänä aikana 1.4.-31.7.2021

  • Voinko pitää senkin loman vapaana vai tuleeko se minulle rahallisesti korvattavaksi?
  • Kuinka paljon kuukaudessa lomaa kertyy?
  • Onko tilanne sama, jos irtisanoudun 1.6. lähtien?
  • Maksetaanko minulle lomarahaa?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 2 vuotta sitten
Mörö
Kysytty

KVTES:n määräysten mukaa työnantaja määrää vuosiloman ajankohdan. Sitä ennen työntekijälle on annettava tilaisuus esittää mielipiteensä ajankohdasta, ja työnantajan on otettava se huomioon mahdollisuuksien mukaan. Työnantajan on ilmoitettava loman ajankohta pääsääntöisesti vähintään kuukautta ennen. Kesäloma pidetään lomakaudella 2.5.-30.9. ja talviloma 30.4. mennessä, ellei toisin sovita työnantajan ja työntekijän kesken.

 

Jos haluat pitää kaikki myös 1.4. alkaen kertyvät vuosilomapäivät ennen työsuhteen loppumista, niin kannattaisi ottaa se puheeksi työnantajan kanssa jo silloin, kun työnantaja kyselee työntekijöiden toiveita ensi kesän lomista.

 

1.4.2021 alkaen kertyvät lomapäivät voit saada lomana ennen työsuhteen päättymistä, jos saat sovittua siitä työnantajan kanssa. Muussa tapauksessa niistä maksetaan lomakorvaus työsuhteen päättyessä.

 

Jos työsuhteesi päättyy 31.7., niin 1.4.2021 alkaen ehtii tulla 15 vuosilomapäivää. Jos se päättyy 31.5.21, niin lomapäiviä kertyy 6. 

 

Lomapäivätaulukko numero 1 löytyy KVTES:n vuosilomaluvun 5 §:stä.

Kati
Vastattu