Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Äitiysvapaan palkallisuus

Hei,

 

Aloitan uudessa työssä vajaa 3 kk ennen äitiysvapaalle jäämistä. Voinko pitää palkatonta virkavapaata ennen äitiyslomalle jäämistä vai menetänkö silloin äitiysloman alun palkan? Ts. katkeaako virkasuhde palkattoman virkavapaan aikana? Ilmoitan äitiysvapaasta työnantajalle vähintään 2 kk ennen sen alkua. 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 2 vuotta sitten
H
Kysytty

Et menetä äitiysvapaan palkkaa sen takia, että olet palkattomalla virkavapaalla ennen vapaan alkamista, koska palvelussuhteesi on voimassa myös virkavapaan aikana, mutta palkaton virkavapaa on harkinnanvarainen. Sen myöntämisessä noudatetaan paikallisesti päätettyjä ohjeita ja määräyksiä harkinnanvaraisten virka- ja työvapaiden hakemisesta ja myöntämisestä.

Lisa
Vastattu

Jos aiot pitää palkatonta, niin että et lainkaan aloita työntekoa, niin silloin taitaa äitiysvapaan palkka jäädä saamatta kokonaan. 

Varmista tämä ennen kuin jätät virkavapaahakemuksen.

KVTES II luku 

1 § Viranhaltijan ja työntekijän oikeus palkkaan

1 mom.

Kunnan/kuntayhtymän palvelukseen otetulla on oikeus saada palkka siitä lukien, kun hän on aloittanut virantoimituksen tai tehtävien hoitamisen.


Soveltamisohje

Virantoimitus on määritelty yleisen osan 7 §:ssä. Mikäli virantoimitus tai työssäolo ei ole vielä alkanut (ei ehdi olla päivääkään töissä esim. sairauden tai raskauden vuoksi), ei viranhaltija/työntekijä saa palkkaetuja. Toimivaltainen viranomainen päättää viranhaltijan virantoimituksen alkamisesta.

Lisa
Vastattu