Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Sartsa

Hei,

jos vanha määräaikainen työsuhde loppuu 31.5 ja uusi alkaa 1.6. säilyykö kesälomat, vai pitääkö lomat pitää ennen ensimmäisen työsuhteen päättymistä? 

Toinen kysymys koskee määräaikaisen ja vakituisen työntekijän eri arvoisuutta kesäloma toiveissa, onko siis laillista, että vakituiset työntekijät saavat päättää kesälomat ensin ja sitten määräaikaiset saavat ne ajankohdat mitkä jäävät vapaaksi?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 2 vuotta sitten
Sara Aropaasi
Kysytty

Lomat säilyy

Jos työsuhteiden väliin ei jää päivääkään, niin työsuhteen katsotaan jatkuneen katkeamattomana, ja lomaa ansainta ei keskeydy.

Työnantaja määrää vuosiloman ajankohdan. Ennen loman ajankohdan määräämistä viranhaltijalle/työntekijälle on varattava tilaisuus esittää mielipiteensä loman ajankohdasta. Työnantajan on mahdollisuuksien mukaan otettava huomioon työntekijöiden/viranhaltijoiden esitykset ja noudatettava tasapuolisuutta lomien sijoittamisessa. (KVTES IV luku 9 §)

31.3.21 mennessä ansaittu kesäloma määrätään pidettäväksi lomakaudella  2.5.-30.9.21, elleivät työnantaja ja työntekijä sovi keskenään muuta (8 §).

Kysele tarvittaessa lisää ammattiliittosi työntekijöitä edustavalta luottamusmieheltä.

Niina
Vastattu