Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Paluu kuntatyöntekijäksi, onko lomaoikeus edelleen 38 päivää

 Minulla on 38 lomapäivää vuosittain. Jos irtisanoutuu ja palaa x ajan päästä kunnalle töihin, onko lomaoikeus edelleen se 38 päivää? Että se kulkee niin kuin meriittinä matkassa koko työelämän?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 2 vuotta sitten
Tsirbu
Kysytty

On tai ei. Jos edelleen kertyy vähintään 15 työkokemuslisävuotta, niin on.

Jos palaat samaan kuntaan, jossa työkokemuslisät on ansaittu, ne säilyvät, mutta aikaisemmin muualla kertyneet työkokemuslisävuodet otetaan huomioon vain, jos palaat samalle ammattialalle tai  tehtäviin, joissa aiemmista tehtävistä on olennaista hyötyä uusissa tehtävissä.

Jos työkokemuslisävuodet kertyivät eri kunnista kuin mihin menet töihin, niin niin ne säilyvät, jos uudet tehtävät ovat samalta ammattialalta kuin ennen aiemmista tehtävistä on olennaista hyötyä uusissa tehtävissä.

38 päivän loman saaminen edellyttää, että 1) henkilö on palvelussuhteessa 31.3. ja 2) hänen palvelussuhteensa on 31.3. mennessä kestänyt välittömästi ja yhtäjaksoisesti vähintään 6 kuukautta ja 3) hänellä on 31.3. mennessä kertynyt työkokemuslisään oikeuttavaa palvelusaikaa vähintään 15 vuotta.

Edellisestä seuraa, että jos työ/virkasuhde alkaa lokakuun 1. päivän jälkeen, niin ensimmäisenä lomavuonna loman pituus määräytyy KVTES:n vuosilomaluvun 5 §:n taulukon 3 mukaan.

EL
Vastattu