Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Sijaisten palkat myöhässä

Hei.

Olen sijaisena määräaikais työsopimuksilla töissä, saan palkkani aina kuun lopussa, mutta tällä kertaa palkkaa ei tullut eikä myöskään palkkalaskelmaa joten soitin palkkasihteerille kysyäkseni mikä tilanne kun ei palkkaa tullut, sanoivat että palkanmaksujärjestelmässä jotain ongelmia ettei määräaikaisten työntekijöiden sopimuksia ja tunteja saatu palkanlaskentaan vaan ne käsin joutuivat tiedot lisäämään ja siksi ei ajoissa saatu laitettua maksuun. Pyysin että saisiko se palkan heti seuraavan viikon alkuun kun on erääntyviä laskuja ja asumisvuokra joihin ei riitä rahat. Eivät suostuneet maksamaan palkkaa kuun alussa vaan joudun odottamaan 15 päivään saakka kun silloin lähtee maksuun myös muidenkin työntekijöiden palkat.

Onko tässä rikottu jotain kvtes sopimuspykäliä koska määräaikaiselle työntekijälle ei palkkaa maksettu kuun loppuun mennessä ja joutuu 2 viikkoa odottamaan aiheuttaen taloudelliisia ongelmia työntekijälle?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 7 kuukautta sitten
työntekijä1
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Jos olet liittynyt liittoon, niin juuri nyt on oikea hetki käyttää liiton parasta jäsenetua ja pyytää apua ammattiliittosi jäseniä edustavaa luottamusmiestä hoitamaan asia kuntoon.

Työntekijän palkka on maksettava työsopimuksessa sovittuna palkanmaksupäivänä. Se on määräaikaisilla usein kuukauden viimeinen päivä. Palkanmaksupykälä KVTES 2. luku 18 §. Työaikakorvaukset maksetaan KVTES:n III luvun 23 § 5 mom. mukaan.

Jos palkanmaksu myöhästyy sovitusta päivästä, niin työntekijällä on oikeus saada viivästyskorkoa ja lopputilin myöhästyessä mahdollisesti myös odotusajan palkkaa. 

Lue https://www.superlehti.fi/tyoelama/pelisaannot/eiko-palkka-tullutkaan-palkan-on-oltava-pankkitililla-palkkapaivana/

Jos tarvitset mallilomaketta viivästyskoron tai odotusajan palkan hakemiseen, niin etsi esim. hakusanalla palkkasaatava.

Katri
Vastattu