Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Ohjaaja

Toimin aiemmin koulunkäyntiohjaajana, ensin määräaikaisena ja myöhemmin vakituisessa työsuhteessa. Määräaikaisuuksien keskellä tapahtui kuntaliitos ja siirryin ikään kuin "toisen kunnan palvelukseen". Jossain kohtaa posti toi paperin, joka kertoi, miten minulle oli myönnetty 10 vuoden työkokemuslisä. Paperi sisälsi kaiken ennen ja jälkeen kuntaliitoksen tekemäni koulutyön, siivoustyön ja lähihoitajan sijaisuudet koulun loma-ajoilta ja viikonlopuilta eli asia kunnossa. 

Luulin ensin, ettei liitetyn kunnan tehtäviä laskettaisi, mutta osa oli hyvinkin laskettu. Ainoastaan kahden ja puolen vuoden pätkä liitetyn kunnan esimiestehtävässä vuosia sitten oli jätetty/jäänyt pois ja nyt mietin, voinko vedota siihen vuosilomakertymän kohdalla? Toki olisin ollut kyseisen 2,5 vuotta aiemmin oikeutettu 8 % suurempaan tiliin ja niillä tuloilla se olisi ollut hyvin tervetullutta. Olen kuitenkin ymmärtänyt, että itse pitäisi lisistään huolehtia. onko minulla laillista perustetta ryhtyä kyselemään palattuani takaisin yhteenliittymän palvelukseen?

 

 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Muu aihe 7 kuukautta sitten
Ohjaaja
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Tietenkin kysyt,  miksi esimiestehtävissä palveltua aikaa ei otettu huomioon työkokemuslisässä. Kysy siltä henkilöltä, joka päättää työkokemuslisistä. Kysy sen jälkeen tarvittaessa luottamusmiehen näkemystä.

Jos et kuulu siihen vakinaiseen henkilöstöön, joka siirrettiin  vanhoina työntekijöinä kunnalta A kunnalle B kuntaliitoksen tapahtuessa, niin nyt kunnassa B työkokemuslisään oikeuttavaksi ajaksi hyväksytään kunnassa A kertyneet palvelusajat siltä osin kuin ne ovat samalta ammattialalta kuin nykyiset tehtäväsi tai niistä on olennaista hyötyä nykyisissä tehtävissäsi.

Lisa
Vastattu