Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Oppisopimuspalkkaus

Hei,

Olen ollut oppisopimuksella n. 10kk työpajalla Nuoriso- ja yhteisöohjaaja tutkintoa suorittamassa.

Työsopimuksessani lukee työpajan ohjaaja, mutta palkkani on työpajan työntekijän. Eli kiinnostaisi kovasti tietää, miten palkkaus oppisopimusasioissa olisi oikeasti kuulunut mennä. 

 

 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 2 vuotta sitten
Katri Lahti
Kysytty

Sinun pitää kysyä tätä sieltä, missä olet töissä esim. siltä henkilöltä, jonka kanssa allekirjoitit työsopimuksen.

Kopioin alle osan KVTES-palkkausjärjestelmäoppaan harjoittelijan palkkaa koskevan osiosta. Harjoittelulla tarkoitetaan tässä myös koulutukseen sisältyvää harjoittelua (esim. oppisopimus).

Harjoittelijan palkkaus määräytyy pääsääntöisesti samoin perustein kuin muidenkin työntekijöiden, eli tehtävän ja sen vaativuuden mukaisesti. harjoittelijan tehtävät koostuvat kuitenkin yleensä opiskeltavaan ammattiin kuuluvista yksinkertaisemmista tehtävistä, joita suoritetaan suurimmalta osin työpaikkaohjaajan tai kokeneemman työntekijän valvonnassa. Koska harjoittelijan tehtävät ja vastuu eivät näin ollen yleensä vaativuudeltaan vastaa missään palkkahinnoittelukohdassa tarkoitettuja tehtäviä, voidaan hänelle harjoittelun ajan maksaa vähimmäispalkkaa. Vähimmäispalkka sisältää myös mahdolliset säännöllisen työajan lisät (mm. työkokemuslisän, luontaisedut) ellei erikseen toisin sovita tai määrätä.

 Jos harjoittelija käytännössä tekee itsenäisesti työnkuvaansa ja ko. palkkahinnoittelukohtaan kuuluvia tehtäviä, ei työnantajalla ole perusteita maksaa harjoittelijalle  ko. tehtävän peruspalkkaa pienempää palkkaa, ottaen kuitenkin huomioon mahdolliset puuttuvan koulutuksen perusteella tehtävät peruspalkan alennukset.

https://www.kt.fi/julkaisut-ja-oppaat/2013/toimiva-palkkaus-kaikkien-etu

copy
Vastattu