Tervetuloa Kvtes.fi palveluun!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Lomakertymä alle vuoden kestäneessä työsuhteessa

Hei,
Olen aloittanut elokuussa 2020 työsuhteessa ja lomakertymäni menee TESin mukaan tuon kohdan 3 mukaisesti (3 Muissa tapauksissa viranhaltijan/työntekijän vuosiloman pituus määräytyy seuraavasti).

Taulukon mukaan päättyneeltä kaudelta lomia minulle kertyi 15 päivää ja näin myös palkkalaskelmassani lukee. Kuitenkin vuosilomalaissa sanotaan, että "jos työsuhde on lomanmääräytymisvuoden loppuun mennessä jatkunut yhdenjaksoisesti alle vuoden, työntekijällä on kuitenkin oikeus saada lomaa kaksi arkipäivää kultakin täydeltä lomanmääräytymiskuukaudelta." 

Tämän mukaan lomapäiviä pitäisi kertyä elo-maaliskuulta 16 päivää, eli 8 kuukaudelta.

Jäin miettimään, miten TESissä voi olla huonompi lomakertymä kuin vuosilomalain mukaan on oikeutettu? Sama juttu on yksityisen opetusalan TESissä.

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat vuosi sitten
Thetes
Kysytty

Ero johtuu siitä, että KVTES:n vuosilomapäivät kuluvat työpäivinä (ma-pe) ja vuosilomalain arkipäivinä (ma-la). Kunnalla viikossa kuluu 5 lomapäivää ja vuosilomalain mukaan niitä kuluu 6. Siispä 15 työpäivän loma kunnalla on yhtä pitkä kuin vuosilomalain mukainen 18 arkipäivän loma eli molemmat 3 viikkoa.

Kun nykyisen pituisista KVTES:n vuosilomista sovittiin yli 20 vuotta sitten, niin silloin sovittiin myös, että lomat ovat vähintään yhtä pitkiä kuin vuosilomalain mukaiset lomat.

Kati
Vastattu