Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Määräaikainen ryösopimus ja irtisanoutuminen

Hei! Minulla on määräaikainen työsopimus syyskuulle asti. Sain työtarjouksen toiselta työnantajalta ja uusi työ alkaisi elokuussa. Nykyinen työnantajani ei tule asiassa vastaan. Työsopimuksessani lukee ”irtisanomisaika määräytyy työehtosopimuksen mukaan” työehtosopimus on kunnallinen yleinen työehtosopimus. Voinko siis irtisanoutua nykyisestä työstäni/onko minulla irtisanomisaika?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset 4 kuukautta sitten
Susanna
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Se työsopimuslomakkeeseen painettu lause ei tarkoita, että määräaikaisellä työntekijällä olisi irtisanomisaika.

Kunnallisen esimiehen työsuhdeopas sanoo:

Työsopimuslain säännökset ja työehtosopimuksen määräykset työsopimuksen irtisanomisesta eivät koske määräaikaisia työsopimuksia (--).

Määräaikainen työsopimus voidaan päättää yksipuolisesti kesken määräajan vain työsopimuslain mukaisesti purkamalla (--)

Työnantaja ja työntekijä voivat luonnollisesti sopia määräajan lyhentämisestä so. työsuhteen päättymisestä sovittua aiemmin.

Käy vielä uudelleen pikapuoliin keskustelemassa esimiehesi kanssa mahdollisuudesta sopia työsopimuksesi päättämisestä elokuussa. Jos se ei mitenkään käy, niin pura työsopimuksesi ojentamalla jonain päivänä esimiehelle purkamisilmoitus työsuhteen päättymisestä heti samana päivänä.

Kunnissa on paljon määräaikaisia työntekijöitä. Esimiehet suhtautuvat pääsääntöisesti hyvin päättymisajan aikaistamiseen, koska tyytymätön työntekijä on huono työntekijä ja lyö "yllättäen" hanskat tiskiin, jolloin esimiehelle ei jää yhtään aikaa etsiä työlle jatkajaa.

 

Lilli
Vastattu