Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Lomakorvauksen ja rahana maksettavien lomapäivien palkkaus osasairauslomalla

Hei! Olen ollut osasairauslomalla 22.3.2021 alkaen ja työaikani on ollut 60%. Työsuhteeni päättyy 30.6 ja osasairausloma jatkuu siihen asti. Minulle maksettiin kesäkuun palkassa lomaraha, joka maksettiin 60% työajan mukaan. Minulla on pitämättä 38 lomapäivää vuodelta 2021 ja 3 päivää vuodelta 2020. Palkanlaskijan mukaan näistäkin maksetaan palkka 60% mukaan lopputilin yhteydessä, vaikka olen tehnyt 100% työaikaa lomankertymiskauden. Meneekö tämä oikein vai kuuluisiko minun saada pitämättömiltä lomapäiviltä täysi palkka?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 5 kuukautta sitten
Epätietoinen
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Lomaraha maksetaan sen palkan mukaan, mikä sinulla on kesäkuussa. Katso vuosilomaluvun 18 § 2 mom. Minun mielestä lomakorvaus menee näin: Sinun lomakorvauksen perusteena oleva palkka 1.4.20-31.3.21 ansaituilla vuosilomapäiviltä lasketaan vuosilomaluvun 13 §:n 2 momentin mukaisesti. Koska palkkaprosentti muuttui kesken lomanmääräytymisvuoden, niin ajalta 1.4.20-31.3.21, niin lasketaan ns. keskimääräinen työaikaprosentti (Katso em. pykälän esimerkkejä). Se on on lähellä sataa prosenttia, jos sait ennen 22.3.2021 täyttä palkkaa. Lomakorvaus lasketaan sitten ko. prosentin mukaisesta palkasta. 1.4.2021 alkaen ansaittujen lomapäivien lomakorvaus lasketaan 60 % palkasta. Lomakorvausmääräykset on vuosilomaluvun 16 §:ssä. Ota yhteyttä luottamusmieheen, niin saat tarkat ja oikeat laskelmat. Jos et ole jäsen, pyydä apua esimieheltä.

Helle
Vastattu