Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Vakinaistamisen määräaikaisesta työsuhteesta

Olen määräaikaisessa työsuhteessa, joka on sovittu päättyväksi kolmen viikon kuluttua. Seuraava määräaikainen sopimus on sovittu samassa työtehtävässä alkavaksi heti perään ja päättyväksi vuoden lopussa. Kyse ei ole sijaisuudesta vaan ns. uudesta profiloidusta työtehtävästä. Työnantaja on ilmoittanut, että minut vakinaistetaan samaan työtehtävään (ei työpisteen tai toimenkuvan muutosta), mutta minulle ilmoitettiin, että vakinainen työsuhde tehtäisiin alkavaksi vasta ensi vuoden alusta, kun seuraava määräaikainen sopimus päättyy. Noudatetaanko tässä lainsäädäntöä? 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset 2 vuotta sitten
Marja
Kysytty

Pyydä luottamusmiestä arvioimaan, onko määräaikaisuudelle lain mukainen perustelu. Luottamusmiehellä on mahdollisuus saada selville asiaan liittyvät seikat.

 https://www.akavanerityisalat.fi/palvelut_ja_edut/tyosuhdeneuvonta_lakipalvelut/usein_tyosta_kysyttya/maaraaikaisuudet/laillinen_maaraaikaisuuden_peruste_ja_kauanko_maaraaikaisuus_voi_kestaa

Lei
Vastattu