Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Vakituinen työsuhde ja uusi työpaikan hakeminen

Hei.

Olen vakituisessa työssä ja haluaisin vaihtaa työpaikkaa. Olen ollut samassa paikassa noin 5 vuotta ja vakituisena 3 vuotta. Olen hakenut uutta työpaikkaa mm terveydellisistä syistä, sekä vakituista että määräaikaista. Miten irtisanominen nykyisestä työpaikastani hoituu jos saisin uuden vakituisen työpaikan? Saanko virkavapaata nykyisestä työpaikastani uuden työpaikan koeajan ajaksi?

 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset 2 vuotta sitten
Heta
Kysytty

Virkavapaan saaminen koeajaksi tai määräaikaisen palvelussuhteen ajaksi toisen työnantajan palvelukseen on sekä harkinnanvaraista että kuntakohtaista.
Kunnissa noudatetaan paikallisesti päätettyjä harkinnanvaraisten virkavapaiden myöntämisperusteita. Niistä selviää mm. myönnetäänkö palkatonta vapaata toisen viran tai tehtävän hoitamista varten ja jos myönnetään, niin miten pitkäksi aikaa enintään. Em. perusteet löytynevät luettavaksi sieltä mistä muutkin paikalliset henkilöstölle annetut ohjeet ja määräykset. Etsi tai kysy esimieheltä, luottamusmieheltä tai henkilöstöosastolta tai siltä,
joka myöntää harkinnanvaraiset virka- ja työvapaat.

Irtisanomisajat KVTES VIII luku 5 §

Katri
Vastattu