Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Tietämätön

Hei

 

Mitä laki sanoo siitä, että avaa loman aikana etäyhteyden ja esim. tsekkaa työmeilit ja oman työtilanteen? Ja satunnaisesti tekee vaikka jonkin pienen työtehtävän. Onko tämä kvtes:n näkökulmasta kiellettyä? Vai onko se työntekijän oma asia? Minulle olisi tärkeää saada vastaus kysymykseen mahdollisimman pian.

Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset kuukausi sitten
Niina Kärkkäinen
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Oikeus vuosilomaan on osa perustuslaissa säädettyä työaikasuojelua. Laki kieltää työnantajaa pitämästä työntekijää työssä vuosilomansa aikana. Jos työntekijä yrittää omavaltaisesti tehdä työtehtäviä vuosilomallaan, niin työnantaja voi työnjohto-oikeutensa nojalla kieltää sen. Työn tekeminen on mahdollista, jos työnantaja ja työntekijä keskenään sopivat vuosiloman keskeyttämisestä tietyksi ajaksi ja korvauksista. Miksi tehdä ilmaiseksi töitään vuosilomalla, kun on oikeus pitää lomaa ja mahdollisuus toipua työn rasituksista https://yle.fi/uutiset/3-12008978

EL
Vastattu