Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.
Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa.
Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

100 m2 omakotitalo Kellokoskelta vain 189 000 €

Tietämätön

Hei

 

Mitä laki sanoo siitä, että avaa loman aikana etäyhteyden ja esim. tsekkaa työmeilit ja oman työtilanteen? Ja satunnaisesti tekee vaikka jonkin pienen työtehtävän. Onko tämä kvtes:n näkökulmasta kiellettyä? Vai onko se työntekijän oma asia? Minulle olisi tärkeää saada vastaus kysymykseen mahdollisimman pian.

Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset 5 kuukautta sitten
Niina Kärkkäinen
Kysytty

Oikeus vuosilomaan on osa perustuslaissa säädettyä työaikasuojelua. Laki kieltää työnantajaa pitämästä työntekijää työssä vuosilomansa aikana. Jos työntekijä yrittää omavaltaisesti tehdä työtehtäviä vuosilomallaan, niin työnantaja voi työnjohto-oikeutensa nojalla kieltää sen. Työn tekeminen on mahdollista, jos työnantaja ja työntekijä keskenään sopivat vuosiloman keskeyttämisestä tietyksi ajaksi ja korvauksista. Miksi tehdä ilmaiseksi töitään vuosilomalla, kun on oikeus pitää lomaa ja mahdollisuus toipua työn rasituksista https://yle.fi/uutiset/3-12008978

EL
Vastattu