Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Määräaikaiset työsuhteet kokemuslisää laskettaessa

Hei! Olen sosionomi (amk). Olen tehnyt todella paljon määräaikaisia töitä varhaiskasvatuksen opettajana (tai aikaisemmin lastentarhanopettajana). Näyttäisi, että kokemuslisääni on hyväksytty määräaikaisista työsuhteista ainoastaan täydet kuukaudet. Eli, jos työsuhde on ollut vaikkapa 6 kk ja 27 päivää, niin siitä on hyväksytty kokemuslissän vain 6 kk. Jokaisesta yksittäisestä määräaikaisesta työsuhteesta on siis jätetty pois paljon päiviä, joista ei kerry tasan kuukautta.  Määräaikaisissa työsuhteissa jää tuolla laskutavalla todella paljon työpäiviä hyväksymättä, jopa kuukausien verran. Onko tämä laskutapa oikein?  Eikö olisi laskettava kaikkien kokemuslisään hyväksyttävien työsuhteiden kaikki päivät yhteen ja sitten lopuksi muuntaa ne kuukausiksi ja vuosiksi? 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Muu aihe 2 vuotta sitten
KIRSTI KAARTINEN
Kysytty

Varhaiskavatuksen opettajan työkokemuslisä määräytyy  KVTES:n II luvun 12 §:n tai OVTES:n osion G palkkausluvun 6 §:n mukaan. Kummankin pykälän sisältö on sama ja työkokemuslisäaikaan lasketaan edelleen jokainen päivä, jonka on ollut työkokemuslisään oikeuttavissa tehtävissä. Aikaa kertyy myös virka-/työvapailta. Vain luvattomat poissaolot ja lakossa oloaika vähennetään.

Jos olet peruskoulun esiluokanopettaja (OVTES osio B, liite 1), niin vuosisidonnaiseen lisään oikeuttava aika ja sen laskenta määräytyvät OVTES:n osion A 12–18 §:n mukaan ja vain täydet kuukaudet tai 30 päivän pätkät lasketaan.

https://www.kt.fi/yleiskirjeet/2021/7/varhaiskasvatuksen-opettajien-siirto

pike
Vastattu