Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Määräaikaisen lomakertymä

Joo, olen määräaikaisessa työsuhteessa helmi- - syyskuun eli 8 kk. Sen kuuluisan 'taulukon' mukaan lomapäiviä kertyy 2+2+1+2+2+1+3+2 eli 15. Yksi päivä hävinnyt. OK. Nyt tuli tieto, että lomanmääräytymisvuoden vaihtuminen aloittaa taulukon alusta eli lomia kertyykin 2+2 (reset) +2+2+1+2+2+1 = 14. Yhteensä kaksi päivää hävinnyt. Voiko tämä olla totta? Voidaanko määräaikaisilta nipistää vielä toinenkin lomapäivä näin katalalla tavalla?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Muu aihe 2 vuotta sitten
Reino
Kysytty

En ymmärrä noita yhteenlaskuja. KVTES:ssa lasketaan kunkin lomanmääräytymisvuoden lomanmääräytymiskuukaudet yhteen ja katsotaan vuosilomaluvun 5 §:n 2 momentin taulukosta 1, 2 tai 3 vuosilomapäivien lukumäärä. Määräaikaisille ei ole eri taulukoita.

https://aijaa.com/eAKtsE

KVTES:ssa vuosilomapäivät ovat työpäiviä (ma-pe) ja yksityisillä yleensä vuosilomalain mukaan arkipäiviä (ma-la). 31.3.21 päättyvältä lomanmääräytymisvuodelta kertyy 2 lomanmääräytymiskuukautta ja lomapäiviä taulukon 3 mukaan yhteensä 4 työpäivää, jotka pidetään lomana lomakaudella 2021. Huhti-syyskuussa lomanmääräytymiskuukausia on 6 ja taulukon 3 mukaan vuosilomaa kertyy 10 työpäivää (ma-pe). Niistä maksetaan lomakorvaus työsuhteen päättyessä tai voidaan sopia loman pitämisestä ennen työsuhteen päättymistä.

kvtes:n lomista muillekin kuin opettajille 

https://www.oaj.fi/tyoelamaopas/lomat/kunnallinen-yleinen-virka-ja-tyoehtosopimus-kvtes/

Minttu
Vastattu

Lisäys vielä ylläolevaan. Jossain luki, että "työnantajan on kohdeltava työntekijöitä tasapuolisesti". Jos lomapäivät lasketaan edellä mainitsemallani tavalla, niin eipä ole kovin tasapuolista. Nimittäin maalis - syyskuussa aloittavilla on 15 lomapäivää, kun taas loka - helmikuussa aloittavilla 14 päivää.

Reino
Vastattu

Tätä pitää kysyä niiltä kunnallista henkilöstöä edustavilta liitoilta, jotka vuonna 199x olivat sopimassa vuosilomauudistuksesta ja kvtessin taulukoista

https://www.kt.fi/sopimukset/neuvottelujarjestelma/osapuolet

Asteri
Vastattu