Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Satu

Hei! Teen 30 tuntista viikkoa joustavalla hoitorahalla. Olen 4 päivää töissä viikossa. Jos olen sairaslomalla, lasketaanko tuntini 80% mukaan sairaspäiville ja suunniteltuun vapaaseen ei tule tunteja?

Viikko tuntini vähenisivät alle 25 tuntiin viikossa, ja joutuisin korvaamaan poissaololta tunnit? Voiko olla näin? 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika 2 vuotta sitten
Satu
Kysytty

KVTES:n III luvun 1 momentin soveltamisohje vastaa kysymykseesi: Yleistyöajassa ja toimistotyöajassa osa-aikatyössä säännöllinen työaika/lisätyöraja alenee poissaolon ajalle suunniteltujen tuntien verran, kun kysymyksessä on muu kuin ennalta suunniteltu poissaolo.

Eli ei tule lisätunteja tehtäväksi, kun on äkillisesti sairastunut.

Mutta kun on kyseessä on ennalta suunniteltu poissaolo esim. vuosilomapäivä, niin silloin noudatetaan 7 §:n 2 mom. määräystä:

Osa-aikatyöaikaa lyhennetään tällaisella viikolla tai tasoittumisjaksolla kutakin edellä mainittua poissaolopäivää kohti vastaavalla osuudella 7 tunnista 39 minuutista kuin viranhaltijan/työntekijän osa-aikatyöaika on täyttä työaikaa tekevän työajasta.

Toimistotyöajassa on vastaava määräys 8 § 2 mom.

Jaksotyön keskeytykset 15 §:ssä

M
Vastattu