Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kaksi työnanatajaa äitiysloman alkaessa

 

Olen 7vuotta ollut virassa, josta olen nyt virkavapaalla 4/22 asti. Teen täyspäiväisesti töitä toisella alalla ja koeaika on tuohon 4/22 asti, miksi siihen asti hain virkavapaankin.

Nyt olen pitkän odotuksen jälkeen raskaana ja laskettu aika 5/22. Eli jään kahdesta työstä äitiysvapaalle 5/22 alkaen.

 

Maksavatko tällöin molemmat työnanatajat 72pvä palkkaa, kuten molempien TES sanoo, kun molemmille minulla on voimassa oleva työsopimus tuolle ajalle ja uudessakin työssä olen ehtinyt olemaan 6kk ennen äitiysloman alkua?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Muu aihe 2 vuotta sitten
Unnis
Kysytty

Kolme pointtia

  • Palkallisen äitiysloman saamisen ehtona on, että sitä on haettu viimeistään 2 kk ennen vapaan aiottua alkamisaikaa (KVTES V luku 7 §). Jos et aio tehdä töitä äitiysrahakaudella, niin äitiysvapaa alkaa n. huhtikuussa ja sitä on silloin haettava n. helmikuussa.
    https://www.kt.fi/sopimukset/ohjeet/kvtes/perhevapaat 
  • Kela maksaa äitiysrahan työnantajalle siltä ajalta, kun työnantaja maksaa äitiysvapaan palkkaa. Jos työnantajia on useampia, niin äitiysrahan määrä jaetaan työnantajien kesken maksettujen palkkojen suhteessa
  • KVTES V luku 4 § 2 mom.: Saadakseen sairausloman sekä äitiys- ja isyysvapaan ajalta palkkaetuja viranhaltijan/työntekijän on noudatettava, mitä sairausvakuutuslain mukaisen päivärahan sekä äitiys- ja isyysrahan saamiseksi on säädetty tai määrätty. Jos kunta/kuntayhtymä menettää viranhaltijan/työntekijän laiminlyönnin tai toimenpiteiden seurauksena sille kuuluvan etuuden, 2, 3, 7 ja 8 §:n mukaisia palkkaetuja vähennetään menetystä vastaavalla määrällä.
  • ja vielä neljäs: Jos toinen työnantaja purkaa työsuhteen koeaikana sen jälkeen, kun on saanut tietää sinun olevan raskaana, niin on syytä epäillä syrjintää.

Jos olet liittynyt ammattiliittoon, niin kysy liiton asiantuntijoilta. Voit myös ensin katsoa, kuinka käy, ja sitten tarvittaessa jälkikäteen ryhtyä etsimään oikeaa vastausta. Nämä asiat eivät vanhene ihan heti.

Ö
Vastattu