Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Korvaava työ sairauslomalla

Miten KVTES määrittelee velvoitteen tehdä korvaavaa työtä sairauslomalla? Mitä siitä on kirjattu KVTES:iin? Voiko työnantaja määrätä korvaavaan työhön, jos lääkäri on arvioinut, ettei ole työkyvyttömyysaikana soveltuva korvaavaan työhön? Tarvitaanko aina lääkärintodistus, jossa on otettu kantaa soveltuuko korvaavaan työhön vai riittääkö työntekijän oma arvio? Yleensä korvaava työ on tulkittu vapaaehtoiseksi, mutta voiko KVTES:ia tulkita niin, että siihen voi määrätä?

 

 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Terveys 2 vuotta sitten
Anne Sten
Kysytty

Miten KVTES määrittelee velvoitteen tehdä korvaavaa työtä sairauslomalla? Mitä siitä on kirjattu KVTES:iin?

  • KVTES:ssa ei ole sovittu mitään korvaavasta työstä.

Voiko työnantaja määrätä korvaavaan työhön, jos lääkäri on arvioinut, ettei ole työkyvyttömyysaikana soveltuva korvaavaan työhön?

  • Ei voi määrätä. 

Tarvitaanko aina lääkärintodistus, jossa on otettu kantaa soveltuuko korvaavaan työhön vai riittääkö työntekijän oma arvio?

  • Riippuu paikallisista korvaavan työn toimintaohjeista

Yleensä korvaava työ on tulkittu vapaaehtoiseksi, mutta voiko KVTES:ia tulkita niin, että siihen voi määrätä?

  • Ei voi määrätä. Se on vapaaehtoinen järjestely, josta sovitaan työntekijän ja esimiehen kesken ja toimitaan kunnassa vahvistetun korvaavan työn toimintamallin mukaan

Ota selvää, millainen on oman kuntasi korvaavan työn toimintamalli.

pike
Vastattu