Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.
Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa.
Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

100 m2 omakotitalo Kellokoskelta vain 189 000 €

Osa-aika työhön

Hei! Tavoittelen jonkinlaista osa-aikatyötä, eläkkeelle n. 10 v. Mikä osa-aikaisuus olisi järkevin palkan, verotuksen ja vapaiden suhteen? 70% vai 80% esim.  Miten vaikuttaa eläkkeeeseen? T. Hoitaja

Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika 3 viikkoa sitten
sari hannula
Kysytty

Osa-aikatyössä palkka on samassa suhteessa alempi kuin työaika on täyttä säännöllistä työaikaa lyhyempi. Esim. 70 % työajalla tienaisit 70 % nykyisestä kokoaikatyön palkasta.

Käteen jäävän tulon määrää voit arvioida veroprosenttilaskurilla vero.fi. Laske vuosiansioon mukaan myös lomaraha. Jos sinulla on lomapäiviä on 38, niin lomaraha on 72 % heinäkuun palkasta.

Osa-aikatyössä arkipyhälyhennys on yhtä monta prosenttia kokoaikaisen lyhennyksestä kuin työaika on kokoaikaisesta työajasta.

Osa-aikatyössä vuosilomaa kertyy yhtä monta päivää kuin kokoaikatyössä, jos työtunteja on vähintään 35 kuukaudessa tai työpäiviä 14. Jos osa-aikatyötä ei tehdä joka viikko 5 päivää/viikko, niin vuosilomaa annettaessa lomaan sisällytetään työ- ja vapaapäiviä samassa suhteessa kuin niitä on muutoinkin. Katso KVTES IV luku 6 §.

Vaikutus eläkkeeseen https://www.keva.fi/henkiloasiakkaalle/tietoa-elakkeista/elakkeen-maara/

pike
Vastattu