Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Voiko kaupunki pakottaa palkattomille päiville?

Hei!

Olen kunnalla koulunkäynnin ohjaajana toistaiseksi voimassa olevalla työsopimuksella jo vuodesta 2009. Työsopimuksessani ei ole mainintaa, että koulujen loma-ajat olisivat palkattomia, vaan minulla on kk palkka 30h, eli 78,43% mukaan.

Joka vuosi kuitenkin kaikkina koulun loma-aikoina, meidän on pakko pitää palkatonta joko säästö syistä, jolloin palkka otetaan vain ma-pe, (tätä saa käyttää vain 25pv./vuosi) tai jos olet ne käyttänyt muihin keskeytyksiin otetaan palkka ma-su. Voit käyttää myös kesälomia tai jos menet muualle töihin niiksi päiviksi, työhön tehdään keskeytys ja kesälomapäiväsi vähenee. Nytkin jouluun tulee 10 palkatonta päivää. Jos tähän käyttää kesälomia, joutuu kesällä pitkälle palkattomalle.

Kaikki vaihtoehdot ovat ohjaajille huonoja. Voiko näin olla? Lomautusta ei tarjota.

Terv. Ihmettelijä

Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset vuosi sitten
Saila Hartikainen
Kysytty

Ota yhteyttä luottamusmieheen, jos olet liittynyt ammattiliittoon. Jos et ole liittynyt, niin yritä hoitaa asiaa esihenkilön kanssa tai liity liittoon.

Säästövapaista sovitaan paikallisesti. Ota selvää mitä teidän kunnassa on sovittu.

Näistä vastauksia 

https://www.jhl.fi/wp-content/uploads/2019/01/kko-kka-asema-keskeytysaikana2019.pdf

https://jyty-lehti.fi/tyoelama/tyosuhde/kuka-paattaa-kesaloman-ajankohdan/

Työnantajille annettuja ohjeita https://www.kuntatyonantajalehti.fi/2021/2/koulutyon-keskeytysajat-huomioitava-tyosopimuksessa

KVTES:n 1 luvun 10 § Työntekijän tehtävät

Työntekijät
1 mom.

Työntekijän tehtävistä sovitaan työsopimuksella, mutta hän on tarvittaessa velvollinen tilapäisesti siirtymään muihinkin tehtäviin, joita voidaan hänen koulutuksensa ja työkokemuksensa huomioon ottaen pitää hänelle sopivina. Tilapäinen siirto voi kestää enintään kahdeksan viikkoa kerrallaan.

 

kati
Vastattu