Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Loma-aika ja osa-aikainen työkyvyttömyys

Hei! Olen ollut samalla työnantajalla 48 vuotta. Jäin kaksi vuotta sitten osa-aika työkyvyttömyys eläkkeelle. Olen kaksi viikkoa töissä ja kaksi viikkoa eläkkeellä, puolittuuko loma aika?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Muu aihe 2 vuotta sitten
Markku
Kysytty

Vuosilomaasi sovelletaan KVTES:n vuosilomaluvun 6 §:n 3 momentin määräyksiä. Sen mukaan vuosiloma-aikaan sisällytetään työ- ja vapaapäiviä samassa suhteessa kuin niitä muutoinkin on ja täydellä kalenteriviikolla kuluu 5 vuosilomapäivää.

Lue tämä 3 mom. kokonaan. Siinä on esimerkki 1 tapauksesta, jossa ollaan viikko töissä ja viikko eläkkeellä. Sinun tilanteeseen sovelletaan vastaavaa tapaa. Siihen löytyy täältä esimerkki:

 

Kun sinulla on 2 viikkoa töitä ja 2 vk eläkepäiviä, niin molempia on keskimäärin yhtä paljon viikossa (2,5),  joten olet käyttänyt koko 38 päivän vuosilomasi, kun loma-aikoihin sisältyy yhteensä 19 työ- ja 19 eläkepäivää.

Kesäloma ja talviloma sijoitetaan siis sellaisiin ajankohtiin, että niissä on yhteensä 19 työpäivää ja ne voivat alkaa/loppua jossain kohtaa eläkeviikoilla.

Esim. jos loma-aika sijoittuu kohtaan 2 eläkevk + 2 työvk + 2 eläkevk, niin loman voi määrätä alkamaan toisella eläkeviikolla ja loppumaan, niin että siihen tulee yhtä monta työ- ja eläkepäivää esim. 1 eläkevk + 2 työvk + 1 eläkevk (= 4 vk = 20 päivää ma-pe). Silloin kuluu 20 lomapäivää, joista 10 työpäivää (jos mukana ei ole juhannusviikkoa). Jäljellä jää vielä 18 lomapäivää, jotka sijoitetaan niin, että mukaan tulee 9 työpäivää ja 9 eläkepäivää.

KVTES 2020-2021 - Kuntatyöntekijät - Osittainen varhennettu vanhuuseläke ja lomat

ui
Vastattu