Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Määräaikaisen loma-ajan palkka

Olin työssä syyskuu 2013-toukokuu 2014 määräaikaisessa kokopäiväisessä jaksotyössä. Lomapalkkaani ei ollut kuitenkaan korotettu ns. loma%:lla, vaan sain pelkän kk-palkan mukaan lasketun lomapalkan. Lomaa pidin viikon tammikuussa ja toukokuussa loput. Tein hirveästi sunnuntai- ja iltavuoroja, kaikki juhlapyhät olin työssä. Mikä ehto ei täyttynyt, ettei minulle noista sunnuntai- ja iltavuoroista korotettu lomapalkkaa loma%:lla?
aihealueelle Lomat ja vapaat 6 vuotta sitten
pietaryrtti
Kysytty 6 vuotta sitten
pietaryrtti
Pykälä on KVTES 5 luku 13 § 3 mom. Yritä ensin selvittää asiaa työnantajan edustajan eli esimiehesi kanssa. Kysy, miksi et ole saanut sitä %-lisää. Sano, että sinun mielestäsi edellinen lomanmääräytymisvuosi oli päättyi 31.3.2014 ja sinulle oli maksettu työaikakorvauksia sen aikana, joten sinulle olisi pitänyt tulla vuosilomapalkkaan %-lisä ja vaadi sitä. Samoin vaadi lisää myös työsuhteen päättyessä maksettuun lomakorvaukseen, jos sait lomakorvausta. Sitten jos samasi vastaus ei tyydytä, kysy neuvoa ja apua siltä kunnan/kuntayhtymän luottamusmieheltä, joka edustaa ammattiliittosi jäseniä, tai ammattiliitostasi.
unna
Vastattu 6 vuotta sitten
unna