Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Matkakorvaukset etätyöaikana

Olenko oikeutettu matkakorvauksiin, kun etätyöpiste on ollut pääasiallisesti kotona norm. toimistotyöajalla ja minulle tulee työkeikka (esim. valokuvaus) joko varsinaisessa työpisteessäni tai lähialueilla? Eli matka edestakaisin tapahtuu työkohteeseen vain tästä syystä.

Kysymyksen lähetti aihealueelle Matkat 2 vuotta sitten
Jarski
Kysytty

Minun tulkinta virantoimitusmatkojen korvauksesta esimerkeissäsi on, että kotoa varsinaiselle työpaikalle tehtyjä matkoja ei työnantaja korvaa. Niistä voi tehdä vähennyksiä veroihinsa. Sen sijaan matkat etätyöpaikalta muualle kuin työpisteelle ja takaisin korvataan siltä osin kuin matka on pitempi kuin kotoa työpisteelle.

Virantoimitusmatkoja koskevat määräykset löytyvät KVTES:n liitteestä 16.

Kysy luottamusmieheltä tai tee matkalaskut kaikista matkoista, niin saat selville, mitä niistä korvataan. 

abc
Vastattu

Sain tähän vastauksen, että pääperiaate on sama kuin työpaikalle mentäessä, matkat kotoa ovat omakustanteiset. Mutta jos kilometrimäärä eroaa huomattavasti normaalista työmatkasta niin erotuksen voi laittaa ajopäiväkirjalle.

Tämä saattaa eri sopimuksissa tai kunnissa olla sovittu toisin.

Jarski
Vastattu

Voit tarkistaa asian paikallisesta etätyöohjeesta. Kunnilla on omat paikalliset etätyöohjeet, joiden mukaan mm. matkoja kotoa työpaikalle korvataan. Virantoimitusmatkoihin noudatetaan liitteen 16 määräyksiä.  Ne perustuvat KT:n antamiin ohjeisiin. https://www.kt.fi/palvelussuhde/tyoelaman-kaytannot/etatyo

def
Vastattu